Nowa moda na lato i zimę. Na agroturystykę w Alpy! ZDJĘCIA
1 Zimą w tyrolskich gospodarstwach można nie tylko skorzystać z narciarskiej infrastruktury, ale także zasmakować lokalnych zimowych przysmaków, takich jak chociażby wzbogacane przyprawami grzane wino
Media / Frieder Blickle
2 Odwiedzając alpejskie farmy, można skorzystać z oferty mountain bikingu, nordic walkingu czy wspinaczki górskiej. Farmy Roter Hahn to dobry wybór na rodzinne wyjazdy
Media
3 Warsztaty z produkcji serów. Każdy może spróbować swoich sił jako serowar. Gospodarze z regionu Pustertalerstrasse Percha słyną z produkcji wyśmienitych serów dojrzewających (twarde typu parmezan), serów pleśniowych (typu camembert) oraz serów świeżych (takich jak mozarella)
Media
4 Wśród lokalnych wyrobów nie lada gratką są tyrolskie wina. Wiele farm wyspecjalizowało się w uprawie winorośli i produkuje wina słynne na całym świecie ze swojego delikatnego smaku. Najlepszym czasem na degustacje jest jesień, gdy dojrzewają pierwsze wina z ostatnich zbiorów. Godnym polecenia są również organizowane przez farmerów winne festiwale, takie jak Festiwal Kultury Wina w Sao Paolo
Media / Frieder Blickle
5 Większość farm jest przystosowana dla najmłodszych turystów i latem zapewnia im specjalne atrakcje, place zabaw, baseny i zabawy animacyjne. Zimą dzieciaki mają okazję wyszaleć się na śniegu, wziąć udział w kuligach, wyprawach, spotkaniach przy ogniskach
Media / Frieder Blickle
6 Farmy alpejskie są wartym rozważenia rozwiązaniem dla turystów poszukujących wypoczynku na wsi, smacznego naturalnego jedzenia i pięknych krajobrazów
Media
7 Alpy to nie tylko śnieżne przygody. Wiosną i latem można zwiedzać Południowy Tyrol, korzystając z oferty przejażdżek konnych, bądź rowerowych po wyznaczonych specjalnie do tego trasach
Media / Frieder Blickle
8 Większość farm jest przystosowana dla najmłodszych turystów i latem zapewnia im specjalne atrakcje, place zabaw, baseny i zabawy animacyjne. Zimą dzieciaki mają okazję wyszaleć się na śniegu, wziąć udział w kuligach, wyprawach, spotkaniach przy ogniskach
Media / Frieder Blickle
9 Symbolem związku agrofarmerów jest Czerwony Kogut (czyli Roter Hahn). W ten sposób oznaczone są gospodarstwa, którym szczególnie zależy na komforcie turystów
Media
10 Gospodarze z regionu Pustertalerstrasse Percha słyną z produkcji wyśmienitych serów dojrzewających (twarde typu parmezan), serów pleśniowych (typu camembert) oraz serów świeżych (takich jak mozarella)
Media
11 Farmy alpejskie są wartym rozważenia rozwiązaniem dla turystów poszukujących wypoczynku na wsi, smacznego naturalnego jedzenia i pięknych krajobrazów
Media