Reklama
Warszawa
Reklama

Smaczne i zdrowe? Na tym targu kupisz chrupiące... robaki

9 lipca 2012, 13:04
Sok z limonki znakomicie podkreśla smak pikantnych świerszczy
Sok z limonki znakomicie podkreśla smak pikantnych świerszczy / Shutterstock
Ponoć smakują jak kurczak. Kto sprawdził, ten wie. Kto chciałby sprawdzić, powinien wybrać się na targ na obrzeżach Bangkoku i kupić sobie trochę robaków do spróbowania. Kuchnia tajlandzka insekty zamienia we frykasy.

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję

Reklama
Reklama
Tematy:
pożywienie robaki targ rynek jedzenie

Powiązane

Reklama
Reklama
Czy ten artykuł był przydatny?
tak
nie
Dziękujemy za powiadomienie
Jeśli nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytania w tym artykule, powiedz jak możemy to poprawić.
UWAGA: Ten formularz nie służy wysyłaniu zgłoszeń . Wykorzystamy go aby poprawić artykuł.
Jeśli masz dodatkowe pytania prosimy o kontakt

Komentarze(6)

Uwaga, Twój komentarz może pojawić się z opóźnieniem do 10 minut. Zanim dodasz komentarz -zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.
  • sokular
    2012-07-09 13:43:27
    W Chinach i Tajwanie powszechne - kandyzowane,z papryką a nawet z cukrem.Podobno deietetyczne i b.zdrowe.SMACZNEGO!!!
    0
  • mario
    2012-07-09 14:59:49
    ohyda i wszystko w temacie!
    0
  • emerytka
    2012-07-09 15:24:15
    W 1990 r byłam w Seulu zapach tych smażonych robali i psina z rożna ten zapach i widok na całe życie. Dla naszej kultury to ochyda. Poz tym bardzo czysty Naród.
    0
  • ~ Edward
    2012-07-09 21:02:02
    WSZYSTKO DOPRAWIANE !!! takżeby nie było czuć zapachu i smaku naturalnego paskudstwa , które przecież często żyje i żywi się tym co jest szkodliwe dla Homo Sapiens. Wkońcu jesteśmy krajem z cywilozowanej Europy gdzie rozwinęła się kolebka cywilizacji mająca priorytet w trakcie postępu technicznego. Dla smakoszy wolny wybór .Wiadomo że w krajach azjatyckich jest przeludnienie oraz klimat i gleba nie pozwalająca produkować żywności jak u nas . A JAKBY SZCZURA DOBRZE DOPRAWIĆ !!! to też nie jeden zjadłby z oblizaniem .
    0
  • Bolo
    2012-07-19 00:43:18
    Byłem, widziałem, tyle że NIKT tego nie kupował, wszyscy, turysci i miejscowi, robili sobie przy straganie fotki.
    0
  • Wlasne uprawy - to = rarytas !
    2012-08-31 04:24:00
    Dlaczego ROBAKI ! ? ~~~
    Wole moje brzoskwinie, ogorki , pomidory, fasolke ...
    itd...itp...
    0
Reklama

Zobacz więcej

Reklama